Munchmallow kocke

Od slatkiša iz djetinjstva uz nezaobilazni bananko, jaffa kekse na listu najdražih definitivno ću staviti i munchmallow. Već dugo se pokušavam odvažiti napraviti kopiju onog iz kutije u srebrnom papiru s crvenim natpisom ali i dalje, što se toga tiče, stojim u mjestu.

Isprika je, naravno, nedostatak vremena. U nadi da će i taj recept uskoro osvanuti na ovim stranicama, evo jednog brzinskog koji mjesecima stoji u redu, a kojeg sam dobila od jedne susjede. Za njega vam treba doslovno sat vremena posla. Vjerojatno i sve ove sastojke imate kod kuće.


Za biskvit je potrebno:

4 žumanjka
8 žlica šećera
2 dcl hladnog mlijeka
1 dcl ulja
6 žlica glatkog brašna (ako imate oraha može i 5 žlica oraha)

3 žlice kakaa ili čokolade u prahu
3 kapljice ekstrakta ruma
1/2 vrećice praška za pecivo

Priprema:
Umutiti žumanjke sa šećerom i kad se smjesa poveća dodati mlijeko, ulje, rum, te pomiješane brašno, kakao i prašak za pecivo. Izliti u nauljeni kalup ta pečenje i peći od 15-20 minuta na 200 stupnjeva.


Dok se peče pripremiti pjenu za koju vam je potrebno:
4 bjelanca
8 žlica šećera
4 žlice vode
8 žlica šećera

Priprema:
Napraviti čvrst snijeg od bjelanjaka u koje potom dodavati 8 žlica šećera.Istodobno u 4 žlice vode u lončiću staviti 8 drugih žlica šećera i zagrijavati do sirupa. Kad se snijeg izmiksao sa šećerom, dodati šećerni sirup i još malo miksati. Nakon što se biskvit ispeče, temperaturu u pećnici smanjiti na 130 stupnjeva, preliti pjenu i peći još 10-ak minuta.


Glazura
130 g čokolade
5 žlica vode

Priprema:
Čokoladu rastopiti zagrijavanjem u pet žlica vode. Kada je kolač gotov pustiti ga 10 minuta da odmori kao i glazuru pa onda lagano za žlicom preliti preko kolača i razmazati po površini. Potom pustiti 15-ak minuta na sobnoj temperaturi te razrezati kolač na kocke, a zatim staviti da se hladi u frižideru. Kada se stvrdne kocke ćete lako vaditi iz kalupa za pečenje.

Primjedbe

Popularni postovi