Knedle sa sirom

Fali mi ljeto. Sunce. More. Lagane krpice i sandale. Zvuči kao tradicionalna reklama za turizam na Jadranu, a zapravo je moja svakidašnja jadikovka. Siječanj nikad nije bio moj mjesec, ali mislim da je svima tako. Završili su blagdani, sve je bilo šareno, lijepo, potrošili smo više nego što smo trebali. A onda su se lampice ugasile, ostali su minusi na računima, bljuzgavo je, hladno. Srećom stiže veljača, dobri stari fašnik pa ćemo se opet moći zamaskirati i glumiti da nam je dobro.



Ali je li to baš sve tako depresivno? Neki dan sam gledala prilog o najdepresivnijem danu u godini. Pa sam shvatila da je meni bio baš odličan, a zapravo ništa se posebno nije dogodilo. Otišla sam na posao, pošteno se umorila, no na kraju dana popila cugu sa svojim kolegama, pokupio me muž, ušla u topli auto, stali kratko u dućanu, došli u naš topli dom, dočekale nas naše prekrasne cure i prepričavale doživljaje dana. Kakvo bogatstvo!


Sličnu priču imam i od prošlog tjedna. Nekoliko dana godišnjeg trebali smo nas četvero provesti u nekom wellnesu, negdje u planinama. Gledajući ponude koje su doista bile povoljne ipak smo zaključili da ćemo zbog gore spomenutih minusa ovoga puta preskočiti. No taj mini godišnji proveli smo najbolje. Uz društvene igre, šetnje i klopu. Jeftinu, a serviranu kraljevski. Depresija je zapravo tako dosadna.



Knedle sa sirom

1/2 kg sira
prstohvat soli
3 jaja
brašna po potrebi (u nekim receptima ide griz ili pola pola)


Sir umiješati u glatku masu, posebno umutiti jaja, a potom sve sjediniti i posoliti. Umješavati brašno dok se ne dobije čvrsta kompaktna masa. Pustiti da odstoji. Nakon 15-ak minuta napraviti kuglice, staviti potom još malo u frižider.



U lonac uliti vodu, pustiti da proključa, jednu po jednu knedlu ubaciti unutra, izvaditi kada počnu 'plutati'. Istodobno, u veću tavu (dublju) na maslacu prepržiti krušne mrvice i u to uvaljati knedle kada su gotove.


Moja preporuka - poslužiti posuto šećerom i cimetom.

Kolumna i na: http://sretna.story.hr/kolumne/poslastica-jeftina-servirana-kraljevski/

Primjedbe

  1. Još nisam isprobala knedle bez ikakvog punjenja, obično stavim marelice ili šljive, pa i marcipan, ali ovako posute šećerom i cimetom moraju biti jako fine! Obavezno moram isprobati!:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako interesantne knedle, svakako bilježim recept !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi