Šalša sa šampinjonima

Ima dana kad dođeš doma i najradije bi se pokrio dekom preko glave i čekao da dan prođe. Onda te djeca obavijeste da su jela (vrtić, škola, baka servis) i da idu u park. Ok, pomisliš - imam barem sat vremena za sebe, neki brzinski ručak pa noge na metar visine. E, a onda otvoriš frižider i shvatiš da zjapi prazan. I kaj onda? U 10 sekundi odvagneš: izgubiti sat vremena odlazeći u dućan ili 20 minuta kuhanjem onoga što imaš.


Shvatili ste na što je odluka pala. I zapravo, kad razmislim, ovo je jedan super jeftini recept, gotov u 20 minuta i sigurno će vam se svidjeti.

A za njega je potrebno (porcija za dvije osobe):
6 šampinjona
bosiljak, origano, peršin (najbolje ako imate začinsko bilje, ako nema - može i sušeno)
6 režnja češnjaka
5 feta špeka narezanih na trakice
4 dcl paradajz sosa (običnog vulgaris)
300 g tjestenine (u mom slučaju penne rigate)
žlica i pol maslinovog ulja


Postupak: u woku, tavi ili slično na maslinovom ulju pržiti špek, dodati protisnuti češnjak, miješati, podliti s malo vode, ali tipa 3 žlice, još malo pustiti da se sve prži/kuha. Ubaciti šampinjone narezane na ploške, miješati, ubaciti začinsko bilje narezano na sitne komadiće. Miješati, dodati sol, malo papra, sve zaliti paradajz sosom. Podliti s 1 dcl vode i pustiti jedno 13-14 min da krčka. Tjesteninu za to vrijeme skuhati. Kad je gotova tjestenina, preliti umak ili u tavi sve promiješati. Ako imate pospite s parmezanom ili još bolje paškim sirom. No, budući da je ovo "siromašan post" u njemu danas ovog potonjeg - nije bilo :)

Primjedbe

Popularni postovi