Pizza bez kvasca

Moram priznati da sam se uvijek pitala zašto bi netko radio pizzu bez kvasca. Zašto NE čekati da se tijesto digne, pa zar nije to poanta pizze? No, nekad te uhvati glad i želja za tim komadom trokuta, a onda baš i nemaš nekog izbora :) (Doduše uvijek možeš naručiti pizzu, ali blog je o hrani pa krenimo na recept).


Za pizzu bez kvasca potrebno je:
320 g glatkog brašna
1,5 dcl vode
1 žlica jogurta
2 pune žlice maslinovog ulja
prstohvat soli
žličica sode bikarbone

Brašno prosijati, staviti sodu bikarbonu i sol. Dodati maslinovo ulje, jogurt. Promiješati kuhačom. Početi dodavati vodu i rukom mijesiti. Kada dobijete tvrdu kuglu to je to. Možda vam neće trebati toliko brašna, a možda će vam trebati 10 g više.



Pizzu napraviti po želji, a naša je izgledala ovako:

Nakon što ste razvaljali tijesto, u 1 dcl paradajz sosa dodati malo soli, papra, pola žlice šećera, origana. Premazati pizzu. Na to natrgati jednu mozzarelu koju ste prije također začinili (ja sam imala začin za mozzarelu iz Harrise, ali možete staviti malo origana, bosiljka i mrvu soli). Preko toga poslagati ploške tikvica, a zatim ploške paradajza ili komadiće cherry rajčica. Peći 12 minuta na 250 stupnjeva (pazite doduše s pećnicom, kod svakog je drugačije).


Kad je pizza gotova poslužiti ju s maslinama i na nju natrgati svježeg bosiljka. Možete je staviti i na drvenu dasku pa to sve jako efektno izgleda - dobra fora ako vas gosti odluče iznenaditi ;).

Primjedbe

  1. Odlična ideja za brz i kvalitetan obrok. Zapisuje i isprobavam prvom prilikom!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ;) super je fora, pogotovo nakon dugog radnog dana!

      Izbriši
  2. tražim ideju za današnji obrok :) jako mi se sviđa, izgleda kao iz pizzerie

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi