Čokoladne košarice punjene voćem i mascarponeomKad god bi vidjela košarice od prhkog tijesta ili čokolade prva pomisao je bila - tu fakat ima dosta posla. No jednom kad se okušaš napraviti ovakvu slasticu shvatiš da si bio skroz u krivu. Stoga neću dužiti: evo recepta za košarice. 


200 g čokolade rastopiti s 25 g maslaca. Pripremiti 15 košarica za muffine i premazati ih (do pola) čokoladom. Potom staviti u frižider na 4 minute. Ponoviti sve šest puta da dobijete čvrste košarice. 

Punjenje: 100 g malina zakuhati s 2 vanilin šećera i žlicom gustina i 2 žlice vode. Kad se smjesa zgusne staviti u frižider na hlađenje. Od 250 g mascarponea, 200 ml vrhnja za šlag 2 burbon vanil šećera i pola limuna izmiksati kremu - sve dakle pomiješati i miksati dok smjesa ne postane čvrsta. Staviti u frižider na 15 min. 

Čokoladne košarice spremne su za punjenje nakon pola sata u frižideru, a punite ih sloj malina, krema, i ukrasite borovnicama ili nekim drugim voćem. Nemojte vruće maline stavljati u košarice jer će se čokolada početi topiti.

Primjedbe

Popularni postovi