Medenjaci

Ususret prosincu, Božiću i svemu što nam taj mjesec nosi, evo jednog super recepta za super medenjake. Isprobala sam ih nekoliko, al ovaj je doista najbolji. Potrebno je 700 g brašna, 4 jaja, 250 g šećera, 150 g meda, 10 g sode bikarbone, 50 g rastopljenog maslaca, punu žlicu začina (ja sam uzela od KOTANYIa mješavinu začina za medenjake)


U brašno dodati jaja koja ste promiješali sa šećerom, sodu, rastopljeni maslac, ugrijani med, začine. Umijesiti glatko tijesto i ostaviti ga preko noći u frižideru. Drugog dana ga razvaljati i kalupima odvojiti likove i oblike i slagati ih u pleh na papir za pečenje. Pećnicu ugrijati na 200 stupnjeva i medenjake peći pet minuta, ne duže jer brzo zagore.


Kad se ohlade od 250 g čokolade i 20 dag margarina napraviti glazuru u koju umiješati punu žlicu pekmeza od marelice. Umakati medenjake u čokoladu i staviti na žicu da se ocijede i osuše. Ukrasiti bjelanjkom (u snijeg od jednog bjelanjka izmiksati 10-20 dag šećera u prahu i par kapi limuna). Posložiti sve u limenu kutiju.




Primjedbe

  1. Baš ih najviše volim ovako prelivene čokoladom, fino :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odlično izgledaju i posebno lijepo si ih ukrasila ! Recepti od ivoneb su inače dobri, isprobala sam već neke njezine stvari , hvala ti što si stavila ove medenjake i to u pravo vrijeme da ih imamo za blagdane.

    OdgovoriIzbriši
  3. Stvarno posebno izgledaju ovako lijepo ukrašeni!

    OdgovoriIzbriši
  4. Tnx, isprobavanje za vikend, radim Novu turu

    OdgovoriIzbriši
  5. Jako su lepi sa čokoladom i slovima i ukrasima...

    OdgovoriIzbriši
  6. ...obožavam medenjake..podsjete me na mog dragog oca :)... divan recept, stvarno su posebni ovako ukrašeni, isprobala sma ih kao i ti napraviti po raznim receptima...a po ovom receptu ih ove godine radim za blagdane ;)... lijep pozdrav ostavljam... :)

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi