Torta od sira

Na početku svima sve najbolje u 2013. godini, neka vam se ostvare sve želje. Godinu sam počela brownies tortom, ali o tome u nekom drugom postu. Ova torta - torta od sira je jedna od mojih najdražih. Za mnoge to je - kolač od sira, no budući da je uvijek pečem u kalupu za torte, onda je oduvijek tako i zovem.


Za tijesto je potrebno:
250 g brašna
1/2 vrećice praška za pecivo
1 vanilin šećer
80 g šećera
prstohvat soli
1 jaje
ribana limunova korica (jedan limun)
150 g omekšalog maslaca

Brašno prosijati zajedno s praškom za pecivo. Dodati šećer, vanilin šećer, sol, jaje, limunovu koricu i omekšali maslac. Umijesiti tijesto i ostaviti ga minimalno na sat vremena u hladnjaku.


Kada se tijesto odmorilo, razvaljati ga, dio (lopticu veličine šake) ostaviti za kasnije. U slučaju da vam razvaljano tijesto ne bude kompaktno kada ga premjestite u kalup, nema veze, samo ga treba 'pokrpati'. Tijesto dakle staviti u kalup, s malo višim rubovima koji se mogu spustiti kada se stavi nadjev. A za nadjev je potrebno:

1 puding od vanilije
500 g svježeg sira
125 g šećera
1 vanilin šećer
4 jaja
150 g maslaca




Postupak: miksati sir s pudingom (znači praškom), šećerom... Dodavati jedno po jedno jaje i potom rastopljeni maslac. Sve uliti u pripremljeno tijesto u kalupu i spustiti rubove prema nadjevu. Staviti u pećnicu na 180 stupnjeva, nakon 20-ak minuta izvaditi nakratko i naribati ostatak tijesta po torti kako bi se stvorila hrskava korica.

Primjedbe

  1. Fino, vanilijasto - sirasto, baš to volim :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Jako dobro izgleda, a i zvuči. Nisam do sada dodavala puding , ali ću probati i tako, volim ovaj kolač koji slobodno može biti torta !

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi