Brancin,chilli i ostale mirodije

Bio je to dobar subotnji posao na placu, sad iz ove perspektive ne mogu vjerovati da mi se posrećilo. 5 do fajrunta upala sam u ribarnicu, našla ova četiri zadnja brancina i dobila ih ispod cijene. E a da mi doista bude Božić pobrinula se teta u ribarnici i očistila ribu. Tako da posla oko ručka i nije bilo.




Brancina smo pekli u pećnici, ovoga puta s chillijem. Inače, imam dobru pećnicu i ok protvan pa mi se riba ne lijepi, ali ako niste sigurni u to, stavite ispod foliju. Za ovaj ručak bilo je potrebno:

riba (4 brancina)
krumpir (800 g)
blitva (400 g)
maslinovo ulje
bosiljak
chilli
češnjak
peršin
sol
papar
limun




Ribu očistiti, oprati, osušiti krpom, malo nasoliti iznutra. U protvan staviti maslinovo ulje, naslagati ribe, s gornje strane ih premazati maslinovim uljem. Staviti bosiljak, chilli, režnje cijelog češnjaka, prema želji i po volji. Peći na 210 stupnjeva 20-ak minuta. Kada je riba pečena premazati je mješavinom češnjaka, peršina, bosiljka, ružmarina i maslinovog ulja (ja sam to izmiksala štapnim mikserom ali na sitne komade, ne na kašicu). Staviti s tim još pet minuta u pećnicu, smanjiti na 190 stupnjeva.

U međuvremenu skuhati krumpir, blitvu 'baciti' u vruću vodu. U tavu staviti maslinovo ulje, popržiti 3 režnja usitnjenog češnjaka. Na to staviti narezanu blitvu, potom krumpir narezan na komadiće, sve posoliti, promiješati. 


Primjedbe

  1. S chillijem meni sve paše, ali baš sve. Ovisna sam o ljutom :D A ribe ne moram ni komentirat, obožavam! Tako da je ručak za 5 :)

    OdgovoriIzbriši
  2. Fotke su super, brancine obožavam, apsolutno ručak za poželjeti;)!

    OdgovoriIzbriši
  3. Una receta fabulosa y saludable me encantan tus fotos son preciosas,abrazos y abrazos.

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi