Pileća juha

Pileća juha, kraljica među juhama - moja prva asocijacija je na pileće noge u loncu u kuhinji moje bake... No kako god bilo dan danas ne mogu se natjerati da upravo to stavim u juhu, pa se nekako odlučujem za leđa, batke, ..., pa evo recepta...


Za 5 l juhe potrebno je:

1 pileđa leđa (hrbat)
1 grincajg
1/2 glavica luka
soli
vegeta


Očistiti grincajg, ubaciti u lonac s mesom, dobro posoliti, zaliti s 5 l vode. Staviti da se kuha minimalno 2 sata. Nakon što je juha skuhana, procijediti je, mrkvu izrezati na ploške, meso odvojiti od kostiju, izrezati na tanke komadiće. Peršin narezati na sitne komadiće i vratiti u juhu. 


Budući da ta juha može stajati nekoliko dana u frižideru, predlažem da dvije litre (samo za ručak) izlijete u novi lonac. Doda se jedna žlica vegete i luk koji ste prije toga malo prepekli na tavi (za miris). Zakuhati s rezancima ili napraviti noklice (u šalicu staviti jedno jaje, 2 žlice brašna i malo soli, sve promiješati i malo po malo dodavati juhi.)

Primjedbe

  1. Predivna je juhica. Preko monitora mi je zamirišala. ;) Sva sreća pa još uvijek na tržnici se može pronaći kod baka i kumica domaćih pilića za kupiti i kad god ih nađem uvijek prvo juhu radim, a u nedostatku iste moram kod bake na njezinu domaću juhu od domaće piletine. ;)

    OdgovoriIzbriši
  2. :) hvala! a zavidim na baki, moje više nema, samo sjećanja :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Poštovana, možete li ostaviti neki mail kako bih vas kontaktirao?
    Lp

    OdgovoriIzbriši

Objavi komentar

Popularni postovi