Brownies torta

Čokolada, čokolada, i još malo čokolade. Eto to je brownies torta. U svakom slučaju ova je poslastica brza za napraviti, a na kraju prefina.



Za brownies tortu je potrebno:
4 jaja
4 žlice šećera
2 vanilin šećera
2 velike žlice glatkog brašna
1 žličica vanilije u prahu
200 g mliječne čokolade
200 g čokolade za kuhanje
200 g maslaca


Za kremu je potrebno
5 dcl vrhnja za šlag
250 g mliječne čokolade /ili tamne ovisno koliko čokolade volite, meni se s ovom drugom čini "prečokoladno"
1 šlagfix
1 žlica likera od čokolade ili još bolje baileysa

Šlag
5 dcl vrhnja za šlag
čokoladne mrvice za ukrašavanje


Postupak: jaja miksati s šećerom i vanil šećerom barem 10-ak minuta, dok se sve ne podupla. Istodobno na pari otopiti 200 g čokolade za kuhanje, 200 g mliječne čokolade i maslac. Kad se prva smjesa podupla, a druga rastopi, umiješajte jednu u drugu, a zatim dodajte 2 žlice brašna. Sve promiješati kuhačom, ne više miksati. Smjesu staviti u kalup za torte u koji ste stavili papir za pečenje i peći na 160 stupnjeva 35-40 min.

Krema: ugrijati vrhnje za šlag, čokoladu i liker do vrenja. Miješati dok se čokolada potpuno ne rastopi i nakon toga staviti u frižider na sat vremena da se ohladi. Kad je gotovo, izmiksati uz dodatak šlagfixa i preliti preko hladne torte. Potom sve ponovno staviti u frižider. Kad se krema stvrdne izmiksati šlag i premazati tortu. Ponovno u frižider. Prije posluživanja posuti čokoladnim mrvicama.

Jednom kad savladate ovu tortu možete se i zaigrati pa staviti čokoladu s okusom ljute papričice. Taj je okus fenomenalan.


    Primjedbe

    Objavi komentar

    Popularni postovi