Isprobano: Američke palačinke

Danas mi je sinulo da ih nisam sto godina radila, a zapravo su odlične - pogotovo za djecu. Amerikanci bi rekli - pogotovo za doručak, no teško da smo mi u Hrvatskoj navikli na takvu slatku bombu od jutra. Ipak, sve u životu treba probati pa i američke palačinke.


Na samim počecima radila sam ih ovako: 150 gr brašna, 1 žličica praška za pecivo, prstohvat soli, 2 žlice šećera - sve suhe sastojke staviti u jednu zdjelu. U drugu izmiksati 2 žutanjka s 250 ml mlijeka i 2 žlice suncokretovog ulja i dodati prvoj smjesi. Potom izmiksati 2 bjelanjka u snijeg i umiješati u smjesu. Ispadnu dobro, ali ne ako kao u receptu na blogu Just good food dodate umjesto šećera med, a umjesto ulja maslac. I omjeri su nešto drugačiji. Budući da med i nije tako čest u kuhinji, u tom slučaju može i ova prva varijanta.


Poslužiti tako da se jedna na drugu stave na tanjur te, ako želite izvorno američki, zaliju javorovim sirupom. Ako ne - poslužit će i nutella, odnosno u mom slučaju džem od višnje, šumsko voće i kugla sladoleda od vanilije :)



Primjedbe

Objavi komentar

Popularni postovi