Hamburger (1.dio): Pecivo

Junk food - teško mu je odoljeti. Stoga nije loša ideja pripremiti hamburgere za druženje s prijateljima jedno subotnje ili nedjeljno popodne. Ali baš od početka do kraja. Zato krećemo s pecivima za koja vam je potrebno:


500 g glatkog brašna
250 ml mlijeka
100 ml mlake vode
1 žlica šećera
1 žlica soli
50 g narezanog maslaca na kockice
25 g svježeg kvasca
sezam
voda za premazivanje peciva.


Postupak: U mlakom mlijeku izdrobiti svježi kvasac i staviti žlicu šećera. U drugoj posudi izmiješati sve druge sastojke, a kad se kvasac "digne" sve zajedno promiješati ulijevajući mlake vode. Pri miješanju dodavati kockice maslaca. Mijesti tijesto sve dok se ne dobije kompaktna kugla. Ostaviti u prekrivenoj zdjeli da se diže 45 min do sat vremena.

Kada se tijesto diglo podijeliti ga u loptice (meni ih je ispalo 9). Svaku lopticu staviti na pleh na kojem je papir za pečenje. Pritisnuti da se spljošti. Ostaviti ponovno do 45 minuta da se diže.

Kada je prošlo vrijeme dizanja tijesta, ugrijati pećnicu na 220 stupnjeva, a svaku kuglu premazati vodom i posuti sezamom. Peći 10-12 minuta (nakon desete pomno pratiti da ne pregore).


Ovo nije moj recept, već sam ga prošle godine pronašla na Coolinarici. Moj dotadašnji pokušaj da napravim hamby pecivo nije baš završio slavno budući da su peciva bila poprilično žilava. U tom receptu nije bilo maslaca već je išlo ulje pa moguće da je to taj "dodir". Peciva su stvarno odlična :-) (u idućem nastavku o dodacima koje je potrebno pripremiti uključujući i recept za dva odlična jednostavna umaka)

  

Primjedbe

Popularni postovi