Marmelada od bresaka i marelica

Fascinira me kako je sve postalo skupo, pogotovo voće. Neki dan sam radila filane paprike - znam da još nije sezona, ali eto - zaželjeli smo se i tog jela i pritom pozvali prijatelje na ručak. E sad, za nas 6 odraslih i 6-ero djece kupila sam 20 većih paprika koje su koštale na kraju 42 kn?


Isto je i s voćem: kad shvatite da je kg voća skuplji od kg mesa, dođe vam da samo "lupate" po ovom drugom, a za ostale vitamine ćemo lako. No, da skratim, nađe se i poneka akcija pa tako i s marelicama i breskvama budući da je, kako sam već napisala u nekom ranijem postu, voćnjak u mom dvorištu ove godine apsolutno podbacio.

Za marmeladu koju, ako imate i pekač kruha možete raditi u njemu, vam je potrebno:

500 g marelica
2 sočne breskve
250 g šećera
1 limun
1/2 vrećice želina (za 1 kg voća)


Voće dobro oprati i odvojiti od koštica, ali ne guliti. Polovice staviti u lonac, zaliti sa šećerom, iscijediti limun i dodati želin. Ukuhavati oko sat vremena miješajući. Kada je gotovo, sve izmiksati štapnim mikserom da dobijete glatku smjesu. Uliti u teglice koje ste "ispekli" 15-ak minuta na 100 stupnjeva u pećnici. Ostaviti preko noći otvorene i pokrivene krpom, a ujutro staviti celofan i poklopac.


Od toga će vam ispasti 4 male teglice (od po 200 ml) koje možete kupiti u Intersparu ili Offertisimi - tamo su naime najjeftinije ;)


Primjedbe

Popularni postovi